Xiaomi od leta 2014 na vsaki 2 leti izda novo pametno zapestnico Mi Band. Tako je letos na trg prišla že 3. generacija pametne zapestnice – Xiaomi Mi Band 3. Gre za cenovno precej ugodno zapestnico. Že od prve generacije naprej za ceno ponuja zares veliko in enako velja tudi za zadnjo – 3. generacijo.

Videz in izdelava

Od prejšnjih generacij je zapestnica pridobila na velikosti zaslona, dodatnih funkcijah in lepši obliki. Pasek ostaja gumijast in se ne odpenja sam od sebe kot pri nekaterih konkurenčnih zapestnicah v tem cenovnem razredu – to so uredili že na Mi Band 2.

Sama “kapsula” z vso elektroniko je nekoliko večja, zato polnilec in paski prejšnje generacije ne ustrezajo. Upam, da to z naslednjimi generacijami uskladijo, saj se polnilec lahko hitro izgubi in potem ti ne pride prav niti tisti od prejšnje generacije.

Samo izdelava je precej kakovostna, vodoodpornost so še dodatno izboljšali. Z zaščito 5ATM se sedaj z zapestnico lahko potopimo vse do 50 metrov globine.

Zaradi lepšega videza je sedaj ekran zaobljen in sega čez celotno kapsulo. Vizualno je s tem zapestnica res ogromno pridobila, vendar pa jo po robovih lahko hitreje opraskamo. Za razliko od druge generacije, se sedaj da brati z ekrana tudi na soncu, vendar je tukaj še kar nekaj prostora za izboljšavo.

Delovanje in uporaba

Pri večini poceni kitajskih izdelkov je težava, da strojno naprava obljublja nemogoče za svoj denar, potem pa jim programsko zmanjka tista pika na i. Ampak pri Xiaomi nikoli nisem bil razočaran nad programsko opremo in tudi tokrat je tako. Tukaj aplikacija deluje in nudi vse, kar obljublja. Brez težav se poveže, povezava je stabilna, prenos podatkov z zapestnice je relativno hiter.

Glavne funkcije, ki jih zapestnica omogoča:

  • merjenje dnevne aktivnosti, srčnega utripa in spanca
  • merjenje teka, hoje, kolesarjenja, …
  • prikaz vremena za danes, jutri in pojutrišnem
  • budilka z vibriranjem zapestnice
  • prebiranje obvestil s telefona na zapestnici
  • funkcija “Find device” – z zapestnico pokličemo telefon, kadar ga kam založimo
  • odklepanje telefona
  • prihajajoči klici
  • opozorilo za dogodke
  • opozorilo ob daljši neaktivnosti

Aplikacija nam z nasveti lahko pomaga do boljšega spanca, predvsem pa nas spodbuja, da dosežemo dnevni cilj, ki ga zastavimo v aplikaciji. 

Cena in nakup

Xiaomi Mi Band 3 se v akciji lahko naroči za približno 20€, kar je odlična cena za vse kar ponuja in menim, da ni pametne zapestnice, ki bi imela boljše razmerje med tem kar nudi in svojo ceno. Pri naročanju bodite pozorni, da ne presežete 23€, ker boste s tem pri nas plačali uvozni davek in postopek, s tem pa bo skupna cena skoraj 2x dražja.

Trenutno jo lahko na GearBest-u naročite za 21,62€ – klik.

V kolikor ne najdete popusta, me lahko pocukate za rokav na Twitterju – @svizec.